PhD Projekter

Petra

Emnet for min ph.d. er prostataarterieembolisering (PAE), en ny minimal invasiv interventionsradiologisk procedure, der bruges til behandling af godartet prostatahypertrofi. Ved PAE, indsprøjtes små plastikpartikler i prostatakarrene, som fører til nedsat ilttilførsel til prostatavævet. Prostatavævet dør og krymper, som resulterer i reduceret tryk på urinrøret og efterfølgende lettelse af symptomerne.  Den mest almindelige komplikation til PAE er en kombination af influenza-lignende symptomer og en kortvarig forværring af symptomerne fra de nedre urinveje – disse symptomer kaldes tilsammen postemboliseringssyndromet (PES). I samarbejde med urologerne gennemfører vi et dobbeltblindet randomiseret kontrolleret studie for at se, om steroider reducerer forekomsten af PES, hvilket gør genoprettelsesprocessen meget mere behagelig for patienterne. Da PAE er en teknisk kompleks procedure, er et andet område, jeg fokuserer på, strålingsdosis forbundet med PAE. I samarbejde med hospitalerne i Sverige og Norge, vi forsøger at identificere de faktorer, der påvirker den dosis, som patienterne modtager.

Stinne

Min PhD omhandler visualisering og kvantificering af mikrovaskulaturen i diabetiske rottenyrer med super-resolution ultralyd. Super-resolution ultralyd er en forholdsvis ny billedfremstillende metode, der ved brug af fortyndet SonoVue (ultralydskontrast bestående af mikrobobler) muliggør tracking af mikrobobler inde i karrene. Ved at optage sekvenser over 10 minutter (~30.000 frames), og derefter processere disse data med kompensation for bevægelse samt lokalisation og tracking af de enkelte mikrobobler, kan vi slutteligt lægge alle mikroboblernes positioner sammen og derved fremstille ét billede af den renale mikrovaskulatur. I mit projekt forventer vi at se en nedgang i antallet af kar som diabetes fremskrider. Forhåbentlig bliver dette en dag et bedside værktøj til at afgøre begyndende diabetisk nefropati hos mennesker, før tilstanden bliver irreversibel.

Sofie

Jeg er 3. års ph.d.-studerende og arbejder med præklinisk ultrasound super-resolution imaging, som er en ultralydteknik til visualisering og kvantificering af mikrovaskulatur. Jeg undersøger den renale mikrovaskulatur hos rotter, og arbejder med validering af metoden med henblik på senere klinisk brug. 
https://www.mdpi.com/2075-4418/10/11/862https://www.mdpi.com/2075-4418/10/11/862


Jack

Mit PhD-projekt omhandler brugen af dual-energy CT (DECT) i diagnosticeringen af akut- og kronisk tarmiskæmi samt leversteatose. Herudover arbejder jeg med den almene implementering af DECT i en klinisk hverdag.
Dana

Ph.d.-projekt omhandlende udvikling og implementering af kunstig intelligens baserede værktøjer til triagering, detektion og diagnosticering i radiologi. Fokus i øjeblikket er på udvikling af triagerings- og diagnostisk system til røntgen af thorax samt vurdering af effekt af et triageringssystem til CTc for intrakranielle blødninger.